ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕ - ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

   έτος ίδρυσης 1999

Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις Προσωπικό Προπτυχιακά Μεταπτυχιακά Εργαστήρια Μετά το Πτυχίο

English

Καλώς ήρθατε στο διαδικτυακό τόπο της κατεύθυνσης Γεωτεχνολογίας Περιβάλλοντος. Εδώ θα βρείτε πληροφορίες σχετικές με την κατεύθυνση αυτή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος ΤΕ.


Σκοπός και Αντικείμενο

Η Κατεύθυνση Γεωτεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος ΤΕ, ανήκει στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, με έδρα την Κοζάνη. Αποτελεί εξέλιξη του Τμήματος Γεωτεχνολογίας & Περιβάλλοντος έπειτα από την συγχώνευση του τελευταίου με το Τμήμα Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης και τη δημιουργία του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος ΤΕ. Ως Τμήμα, και πλέον ως Κατεύθυνση, λειτουργεί από το 1999 έπειτα από τη μετεξέλιξη του Τμήματος Ορυχείων (έτος ίδρυσης 1988) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη βάση της διεύρυνσης του γνωστικού αντικειμένου και της αναμόρφωσης του προγράμματος σπουδών.

Αποστολή της Κατεύθυνσης είναι να προάγει τη μετάδοση και την ανάπτυξη των γνώσεων στην τεχνολογία και την επιστήμη ως προς το γνωστικό αντικείμενο της, με τη διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα και να παρέχει στους σπουδαστές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια εκπαίδευση και κατάρτιση τους και την επαγγελματική και επιστημονική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

Το γνωστικό αντικείμενο της Κατεύθυνσης Γεωτεχνολογίας Περιβάλλοντος συντίθεται από τις γνωστικές περιοχές των εφαρμοσμένων γεωεπιστημών (γεωλογίας, κοιτασματολογίας, γεωφυσικής, κλπ), εκμετάλλευσης ορυχείων - λατομείων, εμπλουτισμού μεταλλευμάτων, γεωτεχνικής μηχανικής (εδαφομηχανική - βραχομηχανική, γεωτεχνικά έργα με έμφαση στην κατασκευή και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις κλπ), διαχείρισης περιβάλλοντος (αποκατάσταση, διαχείριση αποβλήτων), και βιομηχανικής διαχείρισης (διοίκηση έργων, μεταλλευτικό δίκαιο, κλπ).


Πρόγραμμα Σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών αποσκοπεί στην παραγωγή επιστημονικού δυναμικού τεχνολογικής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου. Οι πτυχιούχοι Μηχανικοί Περιβάλλοντος της Κατεύθυνσης Γεωτεχνολογίας Περιβάλλοντος, βγαίνουν στην αγορά εργασίας έχοντας αποκτήσει τις απαραίτητες θεωρητικές και κυρίως πρακτικές γνώσεις ώστε να μπορέσουν να καλύψουν θέσεις εργασίας στα γεωτεχνικά και μεταλλευτικά έργα καθώς και στον τομέα του περιβάλλοντος.

 


Επικοινωνία - Χάρτης

Τηλέφωνα: +30 24610 68255 (γραμματεία)
FAX: +30 24610 39682
Ταχυδρομική Διεύθυνση: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Κοίλα, Κοζάνη, 501 00
Ηλεκτρονική Διεύθυνση:  sec-geope@kozani.teikoz.gr

Χάρτης Αιθουσών και Εργαστηρίων Κατεύθυνσης Γεωτεχνολογίας Περιβάλλοντος

 
Για ερωτήσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τον διαδικτυακό τόπο του ΓΕΩΠΕ στείλτε μήνυμα στην διεύθυνση ikapa AT airlab.teikoz.gr.
Υπεύθυνος διαδικτυακού τόπου Δρ. Ι. Καπαγερίδης. Τελευταία τροποποίηση: 06-Οκτ-2013